Als je de akoestiek in een ruimte wilt verbeteren, zijn er talloze oplossingen te bedenken. Eén van de meest veelzijdige en duurzame oplossingen is het gebruik van PET-vilt. Met het machine park van BuildingLine kunnen we met PET-Vilt alle kanten op. De diversiteit aan kleuren, diktes en de mogelijkheid van het snijden en printen van het materiaal, kan voor elk type project een geschikte oplossing gevonden worden. Ook uw eigen ideeën kunnen wij op maat uitwerken. Helemaal naar wens, in een unieke kleur of vorm, passend bij de betreffende huisstijl. Plaats het PET-vilt op een wand of plafond, boven een bureau in de vorm van een plafondeiland, wandafscheiding, baffle óf als bureauscherm en je hebt naast akoestisch comfort, ook een geheel eigen uitstraling.

Het product PET-Vilt

Wat is PET-vilt? PET-vilt wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen die worden verzameld, samengeperst, versnipperd en omgesmolten tot granulaat of plastic vlokken. De vlokken zijn zachte vezels die in laagjes op elkaar worden geperst tot een stevig vel PET.  Het materiaal laat zich met BuldingLine's geavanceerde machines in allerlei vormen snijden en printen. Daarnaast maakt de zachtere PET-vilt structuur de ontwerp mogelijkheden eindeloos. Logo’s, hexagon patronen, unieke vormen of complete wandbekleding: het kan allemaal met PET-vilt.

In de tijd die nodig is om een ​​slok uit een plastic fles te drinken, worden er 20.000 weggegooid. Elke dag worden er wereldwijd meer dan 1.300.000.000 flessen verkocht. Slechts 6% daarvan wordt achteraf gerecycled.

Duurzaam én milieuvriendelijk

Het materiaal heeft een lange levensduur en is nagenoeg slijtvast, het verkleurt en veroudert niet of nauwelijks bij normaal (binnen)gebruik.  Bovendien is het PET-vilt volledig recyclebaar. In vergelijking met wolvilt vereist PET-vilt minder gebruik van chemicaliën en water in het productieproces. Daarnaast bestaat meer dan de helft van het materiaal uit gerecyclede vezels. PET-vilt is dus een zeer duurzame optie. PET-vilt kan ook volledig gerecycled en opnieuw hergebruikt worden, het past dus zeer goed binnen het Cradle to Cradle principe.